Michellle van Aken - Praktijk voor Craniosacraal therapie, Shantala en Supervisie

Wat is Shantala babymassage?

 

Introductie Shantala babymassage

De Franse dokter Leboyer, onder andere bekend van de eerste onderwater bevallingen, kwam in India in contact met de Shantala massage. Daar is het heel gewoon dat baby’s door hun moeders dagelijks worden gemasseerd. Deze vaardigheid wordt van moeder aan dochter doorgegeven. Dr. Leboyer is alom bekend om zijn kindvriendelijke aanpak. Hij was van mening dat ouders , naast alle hygiënische verworvenheden van deze moderne tijd, hun kroost ook warmte en geborgenheid dienen te geven, zodat ze kunnen opgroeien tot emotioneel evenwichtige mensen.

Maak contact met je kindje door massage

Veilig negen maanden in de baarmoeder gewiegd en gevoed worden is een hele ervaring. Maar dan komt het moment dan een nieuw leven start, alles is niet meer vanzelfsprekend aanwezig, we zullen nu samen verder moeten, maar hoe zal dat gaan, er gebeurt zoveel en... verstaan we elkaar voldoende?

Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leren we de taal van de baby verstaan, lichaamstaal. In de eerste negen maanden is dit de enige taal die de baby spreekt. Met Shantala massage, die eenvoudig aan te leren is, activeer je zowel je eigen zintuigen als die van je baby. Hierdoor voel je intuïtief aan wat goed is voor de baby.
Door de babymassage slapen baby’s regelmatiger, krijgen ze een betere spijsvertering en een groter besef van geborgenheid. Zij accepteren zichzelf gevoelsmatig makkelijker.

 

 

 

Praktijkadres

Jonkherenhof 46

6581 GD Malden

Lid van: