Michellle van Aken - Praktijk voor Craniosacraal therapie, Shantala en Supervisie

Wat is craniosacraal therapie?

Craniosacraal Therapie is een behandelwijze, waarbij het doel is een ontspanning te bewerkstelliggen in het craniosacraal systeem en het fasciaal (bindweefsel) systeem in het algemeen, met behulp van zorgvuldige zachte manuele technieken (manuele luistertechnieken).

Craniosacraal therapeuten gaan er van uit dat het lichaam een eenheid is, waarin alle structuren, direct of indirect, met elkaar verbonden zijn via het bindweefsel. Beperkingen ergens in het bindweefsel kunnen dan ook klachten veroorzaken op vele plaatsen in het lichaam. Het bindweefsel zorgt voor stevigheid, bescherming en beweeglijkheid. Om te kunnen leven moeten we vrij kunnen bewegen. De craniosacraal therapie stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam om zo de oorspronkelijke beweeglijkheid van het bindweefsel te herstellen.

Het effect van craniosacraal therapie

Om het lichaam de kans te geven te reageren volgen behandelingen meestal niet kort op elkaar, de frequentie bepaalt u samen met uw therapeut. Wanneer er na een aantal behandelingen geen veranderingen in het craniosacraal systeem waarneembaar zijn, is voortzetten van de therapie niet zinvol. Het is mogelijk dat de therapeut, alleen met uw toestemming, contact opneemt met uw huisarts of andere behandelaars voor het verkrijgen van verdere informatie.

p
Podcast Michelle - Craniosacraal therapie voor kinderen

 

Praktijkadres

Jonkherenhof 46

6581 GD Malden

Lid van: