Michellle van Aken - Praktijk voor Craniosacraal therapie, Shantala en Supervisie

Praktische informatie craniosacraal therapie

Het eerste consult


Tijdens het eerste consult start de craniosacraal therapeut met een vraaggesprek. De craniosacraal therapeut is geïnteresseerd in alle facetten van uw klachten, uw algehele gezondheid, essentiële lichaamsfuncties en zeker ook in al hetgeen in uw leven is voorgevallen wat zijn sporen in weefsels kan hebben achtergelaten.

Na een vraaggesprek volgt een gericht onderzoek om eventueel afwijkingen of ziekten uit te sluiten. Sommige aandoeningen lenen zich namelijk niet voor craniosacraal therapie. Tijdens het specifieke onderzoek van het craniosacraal systeem gaat de therapeut na waar in uw lichaam zich spanningen in het bindweefsel voordoen, die een mogelijk aandeel kunnen hebben in uw klachten.

Na afloop van het onderzoek zal de therapeut met u bespreken wat zijn bevindingen zijn en of craniosacraal therapie voor u zinvol is. Tijdens het eerste consult zal meestal meteen worden gestart met de behandeling. Met verschillende technieken tracht de therapeut de verschillende gefixeerde structuren weer mobiel te maken en uw lichaam in balans te brengen.

De tijdsduur van een behandeling kan variëren van drie kwartier tot anderhalf uur.

Praktijkadres

Jonkherenhof 46

6581 GD Malden

Lid van: